Ape Kena Dengan PC Aku Nih? (HELP!)

Salam, ok ini mungkin hari paling aku bengang + bangang = Bengong. Gaming dah sebati dengan rutin aku, bosan je aku terus bantai main game. Semalam aku cuba install game aku minat masa sekolah dulu Yuri's Revenge tapi malangnya tak bole bukak. So aku uninstall balik, dan itulah perkara terakhir aku buat dengan pc aku sebelum aku keluar. Bila aku balik je aku on pc then....... OMAIGOD!!!!!! HOLY MOTHERFUCKER!!!!!




Untuk menjimatkan ruang C, semua game aku install kat D dalam folder "Games Installation Files" TAPI MANE FOLDER TUUU??!!! Aku seolah tidak percaya dan dunia seakan-akan gelap. Takpe aku pikir positif, aku cuba cari lagi. Aku cek folder shorcut pulak.. OMAIGOD!!!!! (lagi sekali terkejut) memang comel muka aku bila terkejut, hehe.... Itu je la perkara terakhir aku ingat (pengsan kat atas keyboard).


Imej ini buat aku rasa nak bunuh diri, pantas! cibas! aku memaki lagi. Aku memang betol - betol tak bole access game aku (SEMUA!!). Bayangkan game - game yang aku dah main jauh, tak kan nak main lagi bhai?? Resident Evil 5, Crysis Warhead, Prince of Persia, Devil May Cry 4. Tak larat lagi nak maki, aku tutup pc then terus tido. Tak mampu nak buat apa - apa.

P/s : Sampai sekarang misteri kehilangan folder tu masih menjadi tanda tanya. Folder yang bersaiz berpuluh - puluh gig hilang macam tu je. Mungkinkah ada yang delete? (sabotaj) Ataupun kesilapan aku meng 'uninstall game sebelumnya' (macam tak mungkin). Diharap folder itu selamat dialam lain, aku harap yang terbaik untuknya. Ouh so emotional.

P/s2 : Kepada pakar - pakar IT kalau tau sebab kenapa benda ni terjadi tolongla roger - roger aku. Mungkin aku bole elakkan lain kali. Aku namau nangka berbuah 3 kali, cukuplah buah yg ada (erk!).

12 comments:

kurawk said...

aku paham prasaan kaw..
sabar jela jang..kite main ninja saga..tak payah nak instal2 :D

Azam said...

ninja saga???? APE TU???

firfa_firzanah06 said...

hahaahhaa~
aq simpati kt kaw naem!

kurawk said...

hahaa..vavi tak layan ninja saga!

ManKimo said...

aku sbg ahli kelab softnet(konon hebat)..akn cube selesaikan mslh yg ko hadapi 2 naem..
Stelah hampir 1/2 jm berfikir dan wat experiment,akhirnye dpt jgk solutionnyer..
solutionnyer berbunyi begini...
Satu. hidop ini pnoh dgn misteri.. Waspadalah..
Dua.kmgkinan cerser 2 bergerak dgn sndirinya.. myb!!
Tiga. Wallahualam.. aku pon pening naem..
Same2 lah kita berfikir ea..
kita hnya mampu pasrah dan bertawakal..

Anonymous said...

urm cuba ko restore balik..ko tau kan na cari kt ner..

Azam said...

Peh man gwa yakin lu akan bg jwapan td... haha siot je ko,, sje nk mrepek je upenye.. ish!..

ak da cbe system restore, tapi dy cme install blik software yg lpas je...

folder yg ilang? sori ,, msih xdpat dkesan..
(-_-.)

Anonymous said...

kene cari balik la suma game ko..haha
dtg jln bkariah..ak bg game half life 2...cam game RE 5 2...lau na dtg ..

Anonymous said...

anda silalah cube try file recover...mngkin masalah anda boleh selesai...jika tidak silalah dtg ke parit tiram...hahahaha

Anonymous said...

hahahaha...btol kta raul 2 naim...bek ko men nnja saga je....hahahahaha

toy said...

aza dah hack ko pye pc.
ko tayah la nk slh kn pc ko.
cari jawapan pada aza.
=)

Azam said...

suda la ko toy... tah2 ko yg hack..
lappy ko ak sebat nnti.. hehe

Post a Comment